Eieren/ Gevogelte/ Groenten

Kipburger, met broccoli

  • kipburger

Kipburger

Een alternatief voor de 'gewone' kipfilets: de zoete paprika en ei eronder maken dit gerechtje heerlijk ook voor kinderen!
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd1 uur 5 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilets
  • 2 zoete paprika
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 60 gr kokosmeel
  • 2 tl currypoeder
  • 0,5 el olijfolie
  • peper & zout
  • 2 broccoli

Instructies

  • Was de zoete paprika's en snij ze in kleinere stukjes.
  • Doe de kipfilets, zoete paprika, ui, kokosmeel, ei, currypoeder, olijfolie, peper en zout in een (krachtige, grote) blender. Start met de kipfilets onderaan in je blender en mix dit geheel. - Zeker voldoende kruiden zodat ze niet flauw van smaak zijn.
  • Maak er hamburgers van. Eventueel kan je een ronde vorm gebruiken. Doe een beetje olijfolie in een pan, zet het vuur op en bak de burgers hierin. Je kan ook opteren om het hele mengsel in een ovenschotel te doen en dit zo'n 40 minuten in een oven op 180°C te zetten (tot alles gaar is). Nadien kan je er dan eventueel vormen uitsnijden. Handiger als je intussen nog iets anders te doen hebt.. (passieve tijd 😉 )
  • Kook (of nog beter: stoom) de broccoli beetgaar in water met wat zout in.
  • Serveer samen, smakelijk!

Notities

Lekker bevonden?  Proef dan zeker ook onze zalmburgers!
Serveertip: lekker met onze curry madras saus of zachte appel curry saus.
Heb je nog kipburgers over? Je kan ze heel makkelijk invriezen, handig voor een volgende keer.
Ander leuk idee: je kan, in plaats van er kipburgers mee te maken, er ook lekkere balletjes mee maken:
  • gaar koken in water met wat zout in (of bouillon) en serveren met onze curry saus
  • gaar koken in onze groentesaus (variant op 'balletjes in tomatensaus')

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe