Fruit/ Groenten/ Melk- en sojaproducten

Currysaus madras

  • currysaus madras gezonde drukte gezond

Currysaus madras
Hier word ik instant gelukkig van: verse sauzen maken op een rustige weekenddag. En veeeeel saus maken zodat je veel potjes kan invriezen of steriliseren (zoals de bomma vroeger deed). Voor dit recept liet ik me inspireren door mijn collega. Zij achterhaalde de geheimen van de saus in Cambodja.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Snij de ui, wortelen en appel in kleine stukjes. Stoof de ui glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de appel en wortelen toe, alsook de currypoeder en stoof mee gaar.
  2. Blus met de kippenbouillon. en laat een 5-tal minuten verder pruttelen. Kruid met peper en zout.
  3. Zet de pot van het vuur en voeg een scheutje melk toe. Mix het geheel goed fijn. Ik doe dit in mijn blender ipv met de mixer.
  4. Voeg de steranijs toe aan de saus en laat een nachtje trekken.
  5. Haal de dag nadien de steranijs uit de saus en vries in of steriliseer in potten.
Notities

Bekijk zeker ter inspiratie onze Scampi's met groentjes in currysaus madras.

 


2 Comments

  • Evelien Morel
    3 september 2018 at 11:26

    Beste Gezonde Drukte,

    Kan er uitgewijd worden over het bewaren van de saus in gesteriliseerde potten? Hoe lang bewaar je dat?

    • gezondedrukte
      5 september 2018 at 11:02

      beste,
      Ikzelf heb reeds gesteriliseerd en heb ze tot 6 weken bewaard. Langer heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik gebruik echter eerder de invriesmethode.

    Leave a Reply

    You Might Also Like