Groenten

Basisgroentesaus

Basisgroentesaus
Deze saus gebruik ik als basis voor veel gerechten: pastasaus, zelfgemaakte lasagne, zelfgemaakte pizza,... Je kan zelf naar smaak nog extra toevoegen: ui, champignons, groene & gele paprika, blik tomatenblokjes, linzen,...
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Eventueel kan je starten met een ui in fijne stukjes te snijden en even te fruiten in een beetje olijfolie. Kruid al lekker bij met wat zout & peper.
  2. Was de groenten en snijd ze in stukken. Afhankelijk van of je de saus gaat mixen of niet, snij je de groenten in grote of fijnere stukjes. Fijnere stukjes hoef je dan niet te mixen. Ongemixte saus is gezonder omdat de vezels van de groenten nog intakt blijven. Eventueel kan je stapje voor stapje je kinderen aanleren geleidelijk aan over te schakelen naar niet-gemixte saus.
  3. Stoof de groenten met look gaar in olijfolie en voeg de tomatenblokjes toe.
  4. Kruid met lekkere kruiden: peper & zout, provencaalse kruiden, paprikapoeder, tijm,...
  5. Mix de saus naargelang eigen smaak.
Notities

Je kiest zelf of je de saus mixt of niet. Als je ze mixt hoef je de groenten natuurlijk niet in zo'n kleine stukken te snijden. Ongemixte saus is gezonder omdat de vezels van de groenten nog intakt blijven. Eventueel kan je stapje voor stapje je kinderen aanleren geleidelijk aan over te schakelen naar niet-gemixte saus.

Als je deze saus in grotere hoeveelheden maakt, kan je porties invriezen. Lekker handig voor die dagen wanneer je écht geen tijd hebt..

Groentesaus met nét dat tikkeltje meer: voeg er (helemaal op het einde) linzen aan toe (eventueel mee mixen als je dit - momenteel - nog niet verkocht krijgt bij je kids..) ... uiteraard mag je er ook een beetje gehakt aan toevoegen.

Tijdens de zomermaanden kan je uiteraard 100% verse tomaten gebruiken, met nog de volle smaak.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like