In de keuken van

In de keuken van… Diederik & Petra

Aangezien Diederik een drukke baan heeft en pas laat thuis is, heb ik ervoor gekozen om mijn job als carrière coach deeltijds te doen. Enkel zo loopt ons huishouden gesmeerd, geraken onze kinderen op tijd op hun hobby’s en houden we zelf nog tijd over voor onze eigen sportuurtjes.

Lex (16) en Liv(13) zijn helaas niet de makkelijkste eters. Alles wat nog maar gezond lijkt wordt door Liv gegarandeerd op een vies gezicht onthaald. Geen tomaten, geen paprika, geen prei, geen selder, geen knolselder, geen quinoa, geen couscous,…

Toen de kinderen nog kleiner waren, maakte ik van alles puree; spinaziepuree, broccolipuree, wortelpuree of verstopte ik de groenten in een romige bechamelsaus.

Nu probeer ik stilaan over te schakelen naar meer volwassen gerechten. Om de kinderen happy te houden wissel ik nog steeds af met iets meer kindvriendelijke gerechten zonder terug te gaan naar de bechamelsausjes en purees. De recepten van Gezonde Drukte komen dan goed van pas!

Onze favorieten zijn ongetwijfeld de zalmburgers (ook te vinden in ‘Wat eten we vanavond?’), de courgettespaghetti en de volkorenwraps met pulled chicken en groentjes!

Regelmatig werk ik ook tijdens de avonduren en dan zorg ik ervoor dat ik de dag voordien al een extra maaltijd heb gekookt zodat we niet (altijd) moeten terugvallen op kant-en-klare maaltijden.  Een ovenschotel is dan ideaal.

Naast de klassieke lasagne zijn we alle 4 enorme fan van de aubergine met rode linzen schotel.

* Snij de aubergines in brede schijven en bak ze een 20tal minuutjes in de oven.

* Snij enkele rode uien in blokjes. Bak in de pan samen met een beetje look en 500 gr gehakt.

* Kruid met komijn, peper en zout, oregano, rozemarijn en tijm.

* Voeg een fles Passata toe, 200 gr rode linzen, een potje light room en 3 dl water.

Laat 20 minuutjes sudderen.

Nadien maak je in een ovenschotel laagjes met de gebakken aubergines en de linzen/gehaktsaus en laat het nog  20 minuutjes verder garen.

En… als Liv het lust, dan zeker ook jullie kinderen 😉

Smakelijk

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe