Groenten/ Kaas/ Volle granen en varianten

Lasagne

Lasagne
Laat je zeker niet afschrikken om zelf lasagne te maken! Het is écht niet zo veel werk als je denkt. Bovendien interessant want als je een extra grote hoeveelheid maakt kan je een portie invriezen. En eens dit gerechtje in de oven staat, heb je natuurlijk tijd om andere zaken te doen, wat me-time, kids begeleiden met huiswerk, je keuken al spik-&-span maken,...
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Tomatensaus maken
  1. Was alle groenten en snij ze in kleine stukjes.
  2. Laat ze stoven in een beetje olijfolie. Kruid met peper & zout.
  3. Als alle groenten beetgaar zijn kan je er eventueel nog een blik tomatenblokjes aan toevoegen.
  4. Mix dit alles indien je dit lekkerder vindt - het vocht heb je nodig om de lasagne niet te droog te maken. - Je kan er ook voor kiezen de saus nog groffer te laten. Zo behoud je toch net iets meer vezels van je groenten.
Kaassaus maken
  1. Breng de melk al roerend aan de kook.
  2. Voeg er de geraspte kaas aan toe en breng op smaak met peper & zout. Eventueel kan je, net voor je de kaas toevoegt, een heel klein beetje dikmiddel (maïzena, arrowroot, xanthaangom,... ) toevoegen. Ricotta kaas kan je saus ook wat dikker maken.*
Maak de lasagne
  1. Leuk om de kids nu te roepen en te laten helpen als je tijd hebt.. 😉
  2. Neem je vuurvaste schotel. Vul de bodem met wat kaassaus.
  3. Bedek nu met lasagnevellen.
  4. Hierover komt een dikke laag groentesaus. Eventueel kan je er ook sneetjes magere ham tussen leggen.
  5. Dan kan je weer lasagnevellen leggen.
  6. Zo telkens afwisselend tot je klaar bent... Op de bovenste laag (liefst kaassaus) kan je de mozzarella in kleine stukjes gesneden verspreiden.
  7. Zo'n 45 minuten de oven in op 180°C (check zelf geregeld eens of alles gaar is) en klaar!
Notities

Eventueel kan je nog extra toevoegen: magere ham, champignons, tomatenblokjes uit blik (tijdens de wintermaanden),...  Nog een leuke variant: spinazie & ricotta.

Ook kan je natuurlijk onze basis groentesaus gebruiken - ideaal om altijd een voorraad van in je diepvriezer te hebben zitten! En i.p.v. de gewone kaassaus kan je ook onze bloemkoolkaassaus proberen.

* Lees onze post over het indikken van sauzen.

Probeer ook zeker onze groentelasagne eens een keertje.

Eerlijk is eerlijk, soms willen we toch nog eens een échte lasagne eten!  Met volkoren lasagnevellen en de extra veel verse groenten toch nét iets gezonder dan de witte, geraffineerde soort!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like