Food talk/ In de keuken van

In de keuken van … Kim en Dennis

Kim zwiert charmant en gastvrij zoals ze is haar keukendeuren open voor Gezonde Drukte. Als sales manager van njam! is ze helemaal into food en vindt ze geregeld inspiratie op  njam.tv. “In mijn vrije tijd vind ik het ook heerlijk om tijd uit te trekken om te koken voor vrienden en neus ik graag in mijn verzameling kookboeken op zoek naar de juiste gerechtjes.”

De dagdagelijkse kook moet eerder snel gaan, omdat zowel Kim als Dennis, die klantcoördinator is bij Digipolis, allebei een drukke job, hobby’s en een uitgebreid sociaal leven hebben.
Tot een tijdje terug ging Kim bijna elke dag na het werk naar de winkel, koos ze ter plaatse wat ze ging klaarmaken en kocht ze ook vaak dingen die ze niet echt nodig had. “Nu plan ik de maaltijden op voorhand en ga ik nog maar 1 à 2 keer per week, wat enorm tijdbesparend en minder kostelijk is. Sinds een paar maanden bestel ik om de twee weken ook drie maaltijden van Marley spoon.” Ook hun dochter Nika (11 jaar) is helemaal gewonnen voor deze lekkere gerechten met verse ingrediënten. “Hierdoor eten we gevarieerder en vaak begint Dennis als hij eerder thuis is al aan de voorbereidingen, omdat alles duidelijk op de fiches staat uitgelegd en afgebeeld. Handig en snel op de dagen dat Nika hobby’s heeft.”

Zelf heeft ze nog een geheim wapen: haar eigen moestuin!  “Drie jaar geleden ben ik met een eigen moestuin gestart: tomaten, courgetten, paprika’s, pompoen, komkommers en chilipepers.  Ik geniet er enorm van om de tuin in te lopen en te gaan kijken hoe alles groeit en van kleur en vorm verandert. Daar word ik instant gelukkig van! Een andere reden waarom ik ermee begonnen ben, is dat zelfgekweekte groenten echte smaakbommetjes zijn. De tomaten die je in de winkel koopt, zijn tegenwoordig echt watertomaten; die uit mijn tuintje daarentegen… zaaaaaalig! Als je graag kookt is het echt genieten om met eigen gekweekte groenten aan de slag te gaan en het is ook gewoon een fijne gedachte om voor een stukje zelfvoorzienend te zijn. Ook de kippen naast de moestuin passen helemaal in dit concept.

 

Hun hond Bowie is ook helemaal gek op de kippen.

In de keuken van Kim en Dennis

De lievelingssoep van Nika is er dan ook één recht uit de moestuin: tomatensoep casa Kim.
Ze deelt hier graag het recept:

  • Haal een aantal grote tomaten en kersttomaatjes uit de moestuin (lees: de winkel voor wie geen moestuin heeft), leg ze in een ovenschotel, giet er wat olijfolie over, kruidt met peper en fleur de sel en zet ze +/- 10 minuten onder de grill. Ze moeten kleur krijgen, maar mogen niet verbranden (want dan wordt de soep bitter).
  • Stoof ondertussen ui, courgette en een wortel aan in een kookpot.
  • Doe de gegrilde tomaten erbij.
  • Voeg water toe en een bouillonblokje mediterraan. Voeg nog fijngesneden basilicum of diepvrieskruiden toe.
  • Laat alles doorkoken en mix daarna fijn.

 

In de keuken van... Kim en Dennis

Nog een laatste tip van het huis: “Om de twee weken ben ik een woensdagnamiddag thuis en dan plunder ik mijn moestuin en maak ik ineens een grote hoeveelheid soep, ratatouille of spaghettisaus om in te vriezen in kleinere porties voor de dagen dat het verwacht of onverwacht ultra snel moet gaan. Zo eten we ook op die momenten lekker en gezond.”

 

 

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe