In de keuken van

In de keuken van… Jan Van Looveren & Els Béatse

Gezonde Drukte was op bezoek in de keuken van Els Béatse & Jan Van Looveren en dochters Pippa & Liloe.

Hier alvast veel groentjes op het menu. “Als de meisjes thuis komen van school proberen we er een gewoonte van te maken om ook telkens iets van rauwkost te eten.

Als ontbijt in de loop van de week eten onze meisjes al geen ontbijtgranen meer. Liloe lust het zelfs al niet meer. Een topper bij ons in ’t weekend: havermout pannenkoeken, leren kennen door een vriendin die zelf ook een blog heeft en vaak ideetjes haalt bij Easy Peasy. Pistolets eten we ook al lang niet meer. Zelf eten wij vaak yoghurt met fruit als ontbijt. Jan zijn ontbijt is net iets steviger met de voorbereidingen van een nakende marathon. We hebben een periode gehad waarin we veel smoothies maakten, ook met groenten, maar die periode is nu toch zo goed als gedaan.”

In de brooddoos van Pippa & Liloe ook altijd iets van kerstomaatjes & komkommertjes. En in de plaats van een zoete koek een rijstwafel of maïskoek.

“’s Avonds eten we vaak soep. Onze weken zijn heel wisselend. In periodes van opnames zijn het lange dagen. Ik gebruik vaak kippengehakt met groentjes erin, altijd een topper hier ook bij de kindjes. Ik doe bijna altijd de boodschappen, Jan kookt vaak als hij thuis is. Hij is een goede chef en kan à la minute van alles improviseren. Wokgerechtjes met veel groentjes zijn ook absoluut een favoriet. Een andere topper die de kindjes graag eten zijn gezonde wraps (of pitabroodjes) die ze zelf kunnen vullen met heel veel verschillende groentjes, kippenblokjes,.. Of rijst met iets van vis: zalm of kabeljauw. Fish sticks zijn al langer een ‘no go’ hier bij ons thuis.”

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe