In de keuken van

In de keuken van… Karolien en Michel

Deze keer laten Karolien en Michel ons een kijkje nemen in hun keuken.

Michel werkt als Chief Marketing Officer bij Reynaers Aluminium, zijn vrouw Karolien als accreditatiecoördinator (kwaliteit en patiëntveiligheid) in het Imeldaziekenhuis. Michel vertoeft vaak in het buitenland en is op weekdagen ook laat thuis. Karolien is dus de kok van dienst thuis! Sinds maart werkt ze 4/5de om de nodige ademruimte te krijgen. Samen hebben ze 3 prachtige dochters Julia (10), Loucka (8) en Olivia (6).

Een gewone werkweek verloopt redelijk hectisch maar gelukkig kan het gezin rekenen op wat hulp van de onthaalmoeder op donderdag en hun zwangere schoonzus. Zij haalt de kinderen van school op dinsdag , kookt thuis voor hen en begeleidt het huiswerk.

“Ik vind gezonde voeding heel belangrijk en zoek dan ook graag en vaak opnieuw, naar dat ideale evenwicht tussen gezond, lekker, gevarieerd en vooral snel klaar! Gezonde drukte is dan ook een zeer welkome bron van info!”

De kinderen eten veel groenten, bij voorkeur soep. Het hoofdgerecht bestaat meestal uit vlees, kip soms konijn of een eitje aangevuld met groenten en iets van pasta, couscous of aardappel. Omdat het qua timing niet past, eten de kinderen eerst en genieten Karolien en Michel van een rustige maaltijd als ze al in bed liggen. Op woensdag en in het weekend eet iedereen wel samen.

In de keuken van Karolien en Michel. Gezonde Drukte

“Planning is essentieel om de week gezond door te komen. Ik maak meestal eten voor 2 dagen vooruit. Ik heb altijd groenten in de diepvries en kipfilet zit er bv. ook standaard in.  Daarnaast heb ik een (te) grote berging met voorraad volgens mijn man en zit ik dan ook nooit verlegen voor een etentje op ’t onverwachts.”

De topgerechten ten huize Van Put zijn:

*Wortel/spinazie puree met ‘dunne meterworst’

*Spaghetti en gezonde croques (met veel garnituur)

*Knolseldersoep met wat zure room is een topper

*Couscous is altijd feest en broccoli in al zijn varianten

*Aperitiefhapjes met feta, olijfjes, snoepwortels en tomaatjes

* en sinds kort de kikkererwtensoep van ‘Gezonde Drukte’

 

Karolien deelt ook graag enkele nuttige tips:

“Voorgesneden diepvriesgroenten zijn voor mij dan ook echt een winner!  Aangevuld met frikadelletjes kan dit bv toch snel een volwaardige en gezonde maaltijd betekenen. Voor een lekkere én snelle spaghettisaus kan je met een zak diepvriesgroentjes voor tomatensoep wonderen doen”

“Vroeger kocht ik op zaterdag vers beleg en op zondag haalde ik 2 verse broden. Ik maakte per dag boterhamzakjes voor man en kinderen met de letter van hun naam en zo vers de diepvries in.  ’s Morgens haalde ik er telkens 4 pakjes uit en stopte die zo in hun brooddoos.  Tegen de middag waren de boterhammen vers en net op snee en was het fruit en hun drinken nog lekker fris. Bijna elke belegsoort leent zich hiertoe, experimenteer maar  en je spaart er super veel tijd mee!  Nu smeer ik ze terug ’s avonds, net voor de keuken sluit . Ik kan er dan ook groentjes aan toevoegen.”

 

Meer inspiratie

1 Comment

  • Melanie
    20 mei 2017 at 09:10

    Karolien, leuk om je hier tegen te komen. Super praktisch georganiseerd … zo ken ik je!

  • Voeg een bericht toe