Food talk/ In de keuken van

In de keuken van….Rabarber

Vandaag stelt Barbara haar keuken voor ons open en hiermee ook de deuren van Rabarber, haar onlangs opgestartte artisanale en glutenvrije bakkerij.

Barbara en haar man Bart hebben 2 tienermeisjes Charlotte en Margot. Bij beide dochters werd op vrij jonge leeftijd coeliakie (glutenintolerantie) vastgesteld, moeilijk te verteren nieuws voor allen. Dankzij hun wetenschappelijke achtergrond als bio-ingenieur en veel jaren van uitproberen en op punt stellen, zijn Bart en Barbara erin geslaagd om voor hun lekkere topgerechten glutenvrije alternatieven te ontwikkelen.

Bart werkt voltijds aan de universiteit van Leuven, Barbara heeft enkele jaren geleden beslist om van haar passie haar beroep te maken en heeft zo recent Rabarber opgericht. Neem zeker eens een kijkje op haar website: http://www.rabarberglutenvrij.com/

Vandaag maakt Barbara voor ons een heerlijke glutenvrije worteltaart, Ă©Ă©n van de favorieten van haar dochters, maar evengoed van alle vrienden die op bezoek komen. Onze kinderen vragen zelfs thuis al achter glutenvrije taart, deze heerlijke worteltaart in gedachten…

Hoe maak je deze heerlijke glutenvrije worteltaart?

Verder heeft Barbara nog enkele organisatietips in petto:

  • Wekelijks gaat zij naar de markt in Mortsel waar zij vooral VEEL vers fruit koopt om de hele week mee door te komen. Dagelijks staat er een grote kom verse fruitsalade te wachten op de kinderen als zij uitgehongerd van school thuis komen. Charlotte en Margot helpen graag mee in de keuken als hun mama wat minder tijd heeft.
  • Donderdag en vrijdag zijn voor Barbara de drukste dagen van de week. Dan staat zij van ’s ochtends tot ’s avonds in haar keuken te bakken zodat haar klanten op vrijdagavond van al dat lekkers kunnen bediend worden. Veel tijd om te koken voor haar gezin heeft Barbara op die dagen niet. Zij voorziet dan steeds een lekkere maaltijdsalade (zomer) of ovenschotel (winter)  die op voorhand kan gemaakt worden.
  • Een heerlijk glutenvrij alternatief voor de couscous is een bloemkoolcouscous. Bloemkool in de blender fijn malen en je hebt je basis om een heerlijke salade mee te maken. Ideaal om een dag op voorhand te maken zodat je op de drukke dagen meteen aan tafel kan.
  • In haar gezellige tuintje heeft Barbara een kleine moestuin aangelegd. Zo heeft zij steeds verse kruiden in huis, lekkere rode besjes (waarmee je ook je gebak kan opfleuren, zie worteltaart), frambozen,… De kippen achteraan de tuin geven een gezellige drukte alsook heerlijke verse eitjes voor al haar gebak.

 

Smakelijk !!

 

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe