Food talk/ In de keuken van

In de keuken van… Nathalie en Stéphane

In het sportieve gezin van Nathalie, oprichtster van Present From Nature en Stéphane, sales bij Xylos, is de dagdagelijkse kook-rush heel letterlijk te nemen. Hun zonen Thibeau (13 jaar) en Thieu (9 jaar) hebben alle dagen van de week een training op de planning staan. Een helse uitdaging om elke dag voor half zes in de auto te zitten met warm eten achter de kiezen, want na de training is het te laat voor avondeten. “Uit noodzaak grepen we tot voor kort dan ook snel naar kant-en-klare maaltijden”, vertelt Nathalie.

In de keuken van Gezonde Drukte

“Maar nu de kinderen stilaan groter worden, pakken we het anders aan: Voor de training eten ze soep met een boterham of een snelle gezonde snack. Wie niet mee is met de kinderen naar de training, kookt ondertussen een warme maaltijd. Zo hebben we gelukkig terug tijd gevonden om op weekdagen vers te koken. De snelle en gezonde gerechten van Gezonde Drukte zijn voor ons een handige ontdekking en inspiratiebron.”

Onze favoriete gezinsgerechten?

  • Bloemkoolcouscous gebakken in Ghee (geklaarde boter), kurkuma, peper & zout en afwisselend groenten zoals komkommer, maïs, paprika, rapen, spinazie, of zoete aardappel gecombineerd met feta of zalm.
  • Spaghetti vitamientje: met veel groenten in de saus.
  • Frittata: heel handig om te maken met eender welke groenten in huis.
  • Groenten klaargemaakt in de stoomoven en daarna aanstoven met een sjalotje met een stukje vlees of vis erbij.

Nathalie is ook fan van restjesdag: “Niets zo leuk en handig als op restjesdag mijn koelkast te plunderen, alles samen in een pan te gooien en er een verrassend lekker resultaat uit te halen”, vertelt Nathalie enthousiast.

Present From Nature
Door het volgen van een cursus aromatherapie is Nathalie zich gaan afvragen wat de natuur te bieden heeft om onze gezondheid te ondersteunen. Ze is gepassioneerd geraakt door deze vraag en uit haar overtuiging dat we de natuur nog niet voldoende inzetten ten voordele van onze gezondheid, heeft ze een jaar geleden ‘Present From Nature’ opgericht. Neem zeker een kijkje op haar website www.presentfromnature.com en ontdek haar assortiment natuurlijke producten waaronder thee, kruiden en aromatherapie.

Nog een handige tip van Nathalie:
“Met de App Wunderlist weet ik perfect wat ik in mijn diepvries heb en kan ik zelfs onverwacht, ongepland en heel snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten”, tipt Nathalie ons. “Steek ik iets in mijn diepvries, vul ik in de App aan wat ik in welke schuif steek. Zo heb ik dankzij de App in één oogopslag een overzicht. Wanhopig gerommel in de diepvries is nu verleden tijd en wat ik nu in de diepvries steek, komt er gelukkig op tijd weer uit”, lacht Nathalie.

In de keuken van Gezonde Drukte

In de keuken van Gezonde Drukte

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe