Groenten/ Vlees

Quick & healthy goulash

Quick & healthy goulash

Goulash gezond? Ja, hoor, absoluut! In die recept voegen we extra groentjes toe: een lekkere variatie trouwens op onze kip stroganoff.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gr filet puur (of mager rundstoofvlees in fijne reepjes gesneden)
  • 2 rode paprika
  • 300 gr champignons
  • 180 gr wortelen (1 wortel = ongeveer 90gram)
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teen look
  • 125 gr zure room (of ricotta)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • peper & zout
  • tijm
  • 4 laurierblaadje
  • 1 dl rundsbouillon (of bouillonblokjes met water)

Instructies

  • Knip met een propere schaar of snij met een mesje de filet puur in dunne reepjes. Het voordeel hiervan (in vergelijking met de grotere stukken klassiek rundstoofvlees) is dat het vlees nu minder tijd nodig heeft om te garen. Hoe dunner, hoe sneller gaar natuurlijk dus je kan het zelf wat sturen.
  • Bak het vlees gaar tot het bruin kleurt in een beetje olijfolie. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
  • Snijd de uien, wortel, paprika en champignons in fijne stukjes of schijfjes. Voeg ze toe aan het vlees en bak ze mee gaar. Pers ook de knoflook fijn en voeg ook dit toe.
  • Roer de tomatenpuree en de tomatenblokjes eronder en voeg de rundsbouillon toe. Voeg ook de laurierblaadjes en tijm toe.
  • Laat alles nog zo'n 20 minuutjes stoven.
  • Voeg hierna de zure room toe, dit geeft het gerechtje nog een lekkere romige smaak. Liever ricotta? Dat kan uiteraard ook.
  • Versier met wat verse (platte) peterselie voor een frisgroene touch voor mama en/of papa! 🙂

Notities

Probeer zeker ook een variant op dit gerecht: kip stroganoff.  Of eerder fan van lamsvlees? Dan kan je dit gerecht uiteraard ook eens met lamsvlees maken. Of liever wat pittig en passeert dit voor het hele gezin? Voeg gerust een rode peper of wat tabasco toe.
Goulash is een typisch gerecht uit Hongarije maar is hier bij ons ook zeker ingeburgerd. Oorspronkelijk is het een soep maar als je de saus iets dikker maakt, passeert het evengoed als een stoofpotje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe