Knip met een propere schaar of snij met een mesje de filet puur in dunne reepjes. Het voordeel hiervan (in vergelijking met de grotere stukken klassiek rundstoofvlees) is dat het vlees nu minder tijd nodig heeft om te garen. Hoe dunner, hoe sneller gaar natuurlijk dus je kan het zelf wat sturen.
Bak het vlees gaar tot het bruin kleurt in een beetje olijfolie. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
Snijd de uien, wortel, paprika en champignons in fijne stukjes of schijfjes. Voeg ze toe aan het vlees en bak ze mee gaar. Pers ook de knoflook fijn en voeg ook dit toe.
Roer de tomatenpuree en de tomatenblokjes eronder en voeg de rundsbouillon toe. Voeg ook de laurierblaadjes en tijm toe.
Laat alles nog zo'n 20 minuutjes stoven.
Voeg hierna de zure room toe, dit geeft het gerechtje nog een lekkere romige smaak. Liever ricotta? Dat kan uiteraard ook.
Versier met wat verse (platte) peterselie voor een frisgroene touch voor mama en/of papa! :-)