Eieren/ Groenten/ Melk- en sojaproducten/ Vlees

Frittata uit de oven

  • Frittata uit de oven courgette tomaat

Frittata uit de oven

Deze frittata is niet alleen dé perfecte schotel om je koelkast leeg te maken, maar is ook ideaal om op een onverwacht moment toch nog een gezonde maaltijd op tafel te toveren, met wat je naast eieren nog in je koelkast hebt liggen: kaas (mozzarella, feta, jonge kaas, pecorino...), vlees (ham, kip, spek,...) en eender welke groenten. Eindeloos veel mogelijkheden dus en aanpasbaar naar de voorkeuren van je gezin. Bovendien is een ovenschotel snel en makkelijk bereid en terwijl het in de oven staat, kan je al andere dingen doen. Deze schotel kan je ook op voorhand maken en simpelweg opwarmen op drukke avonden. En een restje kan de volgende dag ook mee in de brooddoos. Je hoort het al, een frittata staat bij ons geregeld op het menu mét applaus van onze kids!
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd50 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 250 gr kerstomaten
  • 285 gr maïs (uit blik of bokaal)
  • 2 ui
  • 2 teentje look
  • 6 ei
  • 200 gr bacon (vb: Herta Bacon reepjes gerookt, 2 x 100g)
  • 150 gr geraspte kaas
  • peper & zout (en andere kruiden naar smaak)
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr volle natuuryoghurt (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de courgette en snij in schijfjes of in stukjes. Snipper de ui en look fijn en snij de kerstomaten in de helft. Verwijder het vocht uit het blik of de bokaal maïs.
  • Vet de ovenschotel in met olijfolie. Verdeel de ui, look, courgette, kerstomaten, maïs en spekjes over de schotel. Verdeel de olijfolie erover en zet 10 minuten in de oven.
  • Klop ondertussen de eieren los, en breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte kaas en de yoghurt natuur eronder. Voeg naar smaak nog andere kruiden toe.
  • Haal de schotel uit de oven en schenk het eiermengsel erover. Zet de schaal nog 25 minuten in de oven tot het geheel stevig is.

Notities

In de fittata kan je ook restjes aardappel of pasta verwerken. Of je kan dit ook naast de frittata serveren.
Door het vlees eruit te laten, is het ook een perfect gerecht voor vegetariërs: in eieren zitten vit B12.
Je kan een frittata ook laten afkoelen en in blokjes snijden als aperitiefhapje.
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe