Food talk/ Inspiratie

Banaan in een recept

Heb je een receptje, zoals een cake, waar je bananen in moet gebruiken in plaats van de klassieke suikerbronnen? – Zelfs kokosbloesemsuiker, agavestroop, honing,… blijven een vorm van suikers, hoewel het misschien ‘natuurlijk’ klinkt..

Zorg er dan steeds voor dat je kiest voor rijpere bananen die eerder geel zijn van kleur in plaats van groen. Ze mogen zelfs al een paar kleine bruine plekjes hebben.

Rijpere bananen kan je makkelijker mengen met andere ingrediënten, omdat ze veel zachter zijn in vergelijking met de nog groene, onrijpe bananen. Bovendien hebben ze een zoetere smaak, omdat er bij het rijpen meer enkelvoudige suikers worden gevormd.

Onze appelplaatcake,… en andere bereidingen maken met onrijpe bananen is dus niet zo’n goed idee. Onrijpe bananen laten zich niet alleen veel moeilijker bereiden, ze geven ook niet die zoete smaak vrij die je nét nodig hebt als je geen andere zoetbron toevoegt.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like