Kruiden met olie in diepvries
Heb je ook steeds kruiden over van een aangekocht potje? Of de laatste kruiden uit je tuin vooraleer het echt gaat vriezen? Laat ze niet verloren gaan en vries ze in met wat olijfolie. Heerlijk om nadien te gebruiken in een slaatje of om je groentjes in te stoven.
Porties: 14 kruidenblokjes
Ingrediënten
- 30 gr kruiden (verse, allerlei)
- 18 el olijfolie
Instructies
- Neem je overschot aan kruiden (zoals rozemarijn, peterselie, salie, koriander, bieslook..) en snijd deze fijn. Of je kan er ook voor kiezen om wat grotere stukjes toe te voegen.
- Neem een bakje waar je ijsblokjes in maakt en vul deze met de kruiden. Ofwel allemaal dezelfde ofwel een mix van kruiden.
- Lepel overal olijfolie over zodat het bakje helemaal gevuld is en plaats in de diepvries (met een folie erover).
- Van zodra de blokjes bevrozen zijn, kan je ze uit het ijsblokbakje halen en in een diepvriesbewaarpotje steken en zo in de diepvries zetten. Super handig om achteraf 1 of meer blokjes uit te halen. En je hebt meteen je ijsblokbakje weer vrij om nieuwe kruiden in te vriezen.
Geen berichten