Als je écht geen tijd hebt

‘Test Aankoop’ test ontbijtgranen

Gezonde Drukte is alvast in z’n nopjes met de test die Test Aankoop deed over ontbijtgranen! Ontbijtgranen zijn immers vaak veel te suikerrijk, te zout of te vet (ongezonde vetten!). Vooral de kinderproducten zijn echte suikerbommen. Meer dan 80% bevat immers te veel suiker.  De meeste ontbijtgranen zijn dus veel minder gezond dan de fabrikanten doen uitschijnen. Zelfs de meeste granola’s en cruesli’s zijn niet zo’n gezonde dagelijkse keuze! Er worden vetstoffen en suikers aan toegevoegd om ze knapperig te maken.

Met behulp van de koopwijzer kan je ontdekken of jouw favoriete ontbijtgranen een gezonde keuze zijn of niet! Lees hier het volledige dossier deze test.

Gezonde Drukte kan je nog verder helpen, want een gezond ontbijt zelf bereiden hoeft helemaal niet lang te duren: ontdek ons recept van deze heerlijke, zelfgemaakte granola en onze andere gezonde ontbijtideeën! Muesli en havervlokken zijn dan de gezondste keuzes uit alle ‘ontbijtgranen’. Er zitten veel vezels in en je kan er zelf nog noten, pitten & zaden, vers en/of gedroogd fruit aan toevoegen. Wel opletten: als je kleine spruit er nog massa’s honing, siroop of een ander zoetmiddel aan toevoegt, is alle moeite voor niets.  🙁

Interessant kan ook deze info zijn rond etiketten lezen of deze tips tegen misleidingLaat je niet meer beetnemen! Het gaat immers om de gezondheid van je kind (en jezelf)! En goede gewoontes starten op jonge leeftijd bespaart later vaak veel ellende.

 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe