Eieren/ Groenten/ Highlight/ Kaas/ Noten, pitten en zaden/ Vlees

Zonnige hambugers

Zonnige hamburgers gezondedrukte gezond

Zonnige hambugers

Heb je zin in een lekkere hamburger? Maak dan deze gezondere versie: zonnige hamburgers! Ze zijn zo lekker dat het bij ons aan tafel meteen applaus kreeg. De combinatie van deze ingrediënten zorgen ervoor dat je het broodje niet eens mist!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 5 ei
  • 2 tomaat
  • 0,5 komkommer
  • 1 ui
  • 60 gr ijbergsla
  • 4 schel cheddar
  • 20 gr amandelmeel
  • 1 tl lookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Neem een grote kom en meng hierin het rundergehakt, ei, amandelmeel, lookpoeder en peper en zout. Maak 4 hambugers van het gehaktmengsel.
  • Neem een grote pan, doe de olijfolie erin en bak de hambugers op een middelhoog vuur.
  • Snij de ui in halve ringen en leg ze mee in de pan bij de hambugers. Bak de hambugers ongeveer 5 minuten aan elke kant (of tot ze doorbakken zijn) en roer af en toe door de ui.
  • Neem een andere pan en bak er 4 spiegeleieren in.
  • Snij ondertussen de komkommer en de tomaten in schijfjes.
  • 1 minuut voor je de hambugers uit de pan haalt, leg je de kaas erop, zodat die kan smelten.
  • Leg de sla klaar in 4 hoopjes op 4 aparte borden. Leg hierop telkens een hamburger met de gesmolten kaas, de gebakken ui, een schijf tomaat en een 4-tal komkommerschijfjes. Leg hierop telkens een spiegelei en werk af met peper en zout.

Notities

Wil je saus toevoegen, smeer bij het opbouwen van het gerecht wat mosterd op de kaas en/of voeg wat huisgemaakte mayonaise toe. 
Als smaakmaker kan je ook nog augurken toevoegen.
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe