Neem een grote kom en meng hierin het rundergehakt, ei, amandelmeel, lookpoeder en peper en zout. Maak 4 hambugers van het gehaktmengsel.
Neem een grote pan, doe de olijfolie erin en bak de hambugers op een middelhoog vuur.
Snij de ui in halve ringen en leg ze mee in de pan bij de hambugers. Bak de hambugers ongeveer 5 minuten aan elke kant (of tot ze doorbakken zijn) en roer af en toe door de ui.
Neem een andere pan en bak er 4 spiegeleieren in.
Snij ondertussen de komkommer en de tomaten in schijfjes.
1 minuut voor je de hambugers uit de pan haalt, leg je de kaas erop, zodat die kan smelten.
Leg de sla klaar in 4 hoopjes op 4 aparte borden. Leg hierop telkens een hamburger met de gesmolten kaas, de gebakken ui, een schijf tomaat en een 4-tal komkommerschijfjes. Leg hierop telkens een spiegelei en werk af met peper en zout.