Groenten/ Melk- en sojaproducten

Lentesoep van waterkers

Waterker soep lente gezonde drukte gezond

Lentesoep van waterkers
Soep in de lente? Deze waterkerssoep was meteen een voltreffen aan tafel! Wel even een kleine teleurstelling dat er geen 'kersen' in zaten, maar de zachte, romige smaak van de soep maakte alles goed. Ook koud heel lekker op warme zomerse dagen.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Snipper de ui en de look fijn en snij de selder in stukjes. Fruit 5 minuten aan in olijfolie.
  2. Voeg het water en het bouillon blokje toe en laat 12 minuten zacht koken.
  3. Voeg de waterkers toe en laat 3 minuten meekoken. (Hou wat blaadjes apart voor het serveren.)
  4. Voeg de melk toe en mix de soep. Laat nog even kort doorwarmen, maar let op dat het niet overkookt. Proef even en voeg eventueel nog peper en/of zout toe.
  5. Serveer de soep met in elke kom wat takjes of blaadjes waterkers.
Notities

Ook lekker met garnaaltjes, zalmsnippers of hamreepjes als afwerking.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like