Lentesoep van waterkers
Soep in de lente? Deze waterkerssoep was meteen een voltreffen aan tafel! Wel even een kleine teleurstelling dat er geen 'kersen' in zaten, maar de zachte, romige smaak van de soep maakte alles goed. Ook koud heel lekker op warme zomerse dagen.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 bosje waterkers
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 selderstengel
- 750 ml water
- 1 groenten bouillon blokje
- 250 ml halfvolle melk (of amandelmelk)
- 1 el olijfolie
Instructies
- Snipper de ui en de look fijn en snij de selder in stukjes. Fruit 5 minuten aan in olijfolie.
- Voeg het water en het bouillon blokje toe en laat 12 minuten zacht koken.
- Voeg de waterkers toe en laat 3 minuten meekoken. (Hou wat blaadjes apart voor het serveren.)
- Voeg de melk toe en mix de soep. Laat nog even kort doorwarmen, maar let op dat het niet overkookt. Proef even en voeg eventueel nog peper en/of zout toe.
- Serveer de soep met in elke kom wat takjes of blaadjes waterkers.
Notities
Ook lekker met garnaaltjes, zalmsnippers of hamreepjes als afwerking.
Geen berichten