Groenten/ Kaas

Kerstman apero time

  • kerstman gezonde drukte

Kerstman apero time

Hoeveel leuker is het om groentjes te dippen bij de aperitief als je deze groentjes van een kerstman mag wegplukken? En het neemt je slechts enkele minuten meer tijd in beslag dan dat je deze gewoon in een kom gooit.
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Maaltijd: Apero & hapjes
Porties: 1 kerstman

Ingrediënten

  • 350 gr kerstomaten (ongeveer 30 stuks)
  • 1 rode paprika
  • 1 bloemkool (kleine)
  • 1 komkommer (slechts 1/4de van de komkommer)
  • 4 gr olijven (2 zwarte olijven)
  • 80 gr volle natuuryoghurt (ongeveer 3 EL)
  • 80 gr platte kaas (ongeveer 3 EL)
  • 1 tl currypoeder
  • peper & zout

Instructies

  • Was alle groenten en neem een grote platte schotel of een grote plank om de kerstman op te dresseren. Neem een klein potje om de saus in te doen en deze gebruik je als pompon bovenaan de muts.
  • Snij de bloemkool in roosjes. Snij de komkommer in schijfjes en snij de paprika in reepjes.
  • Meng de yoghurt met de platte kaas en breng op smaak met peper en zout en currypoeder.
  • Maak de figuur zoals aangegeven op de foto. Als mond gebruik je een van de paprikareepjes die je een beetje bijsnijdt. De neus is een tomaatje en de ogen zijn de zwarte olijven.
  • Doe de saus in een klein wit potje. Dit potje zet je bovenaan de muts als pompon van de muts.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe