Groenten/ Melk- en sojaproducten/ Vlees

Pompoenschotel met verborgen champignons

  • Pompoenschotel met verborgen champignons gezonde drukte gezond

Pompoenschotel met verborgen champignons

Deze pompoenschotel is een echte trukendoos vol verstopte groenten: ideaal om je kinderen kennis te laten maken met knolselder, verwerkt in de pompoenpuree en met champignons verwerkt in het gehakt, voor wie (nog) niet zot is van paddenstoelen. Altijd leuk om enthousiaste eters aan tafel te hebben, die niet door hebben dat ze extra veel groenten aan het eten zijn. Missie geslaagd!
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd50 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gr pompoen flespompoen of butternut (in blokjes)
  • 300 gr knolselder (in blokjes)
  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • 2 teentje look
  • 250 gr gehakt (gemengd varken - rund)
  • 30 ml room (1 eetlepel = 15 ml)
  • 125 gr mozzarella
  • 1 el olijfolie
  • 0,25 groenten bouillon blokje
  • peper & zout

Instructies

  • Snij een "hoedje" van de boven- en onderkant van de pompoen en prik over heel de pompoen gaatjes met een vork. Prik diep genoeg, zodat de stoom eruit kan en de pompoen niet zal ontploffen. Leg hem op een bord in de microgolfoven op 1000 W voor ongeveer 4 tot 6 minuten, afhankelijk van de grootte van de pompoen. Draai hem in de helft van de tijd even om.
  • Snij ondertussen met een groot mes de onderkant van de knolselder weg. Leg hem met de platte kant op de snijplank en snij hem in de helft. Snij elke helft nogmaals in 2 stukken. Je kan de knolselder nu makkelijk schillen met een aardappelmesje of met een groot mes op de snijplank.
  • Haal de pompoen uit de microgolfoven en laat even afkoelen. Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snij ondertussen de knolselder in blokjes. Neem een grote pot met water en kook hierin de knolselderblokjes.
  • Verwijder de schil van de pompoen met een groot scherp mes of een dunschiller. Snij de pompoen daarna in de helft en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes en voeg het bij de knolselderblokjes. Laat 15 minuten koken tot alles beetgaar is.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn. Doe olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe. Kruid met peper en zout.
  • Borstel de champignons en verwijder de steel. Doe ze in een hakmolen en hak ze fijn. Voeg ze toe aan het gehakt in de pan en bak nog even mee.
  • Giet ondertussen de groenten af en pureer met een aardappelstamper of mix met een staafmixer als je het fijner wil. Voeg de room toe en meng het eronder. Verkruimel 1/4 van een groenten bouillon blokje over de puree en meng het eronder.
  • Vet een ovenschaal in en schep er de helft van de puree in. Verdeel het gehakt erover en schep de andere helft van de puree erover.
  • Snij de mozzarella in schijfjes en leg ze bovenop de puree. Zet de schotel 20 minuten in de oven en grill eventjes op het einde.

Notities

Heb je pompoenblokjes en/of knolselderblokjes over? Vries ze in om soep van te maken of maak er knolseldersaus van, een perfecte vervanger voor bechamelsaus.
Anderzijds kan je er ook voor kiezen om de voorbereidingstijd heel wat in te korten door diepvries pompoenblokjes en knolselderblokjes te gebruiken.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe