Groenten/ Kaas/ Vis

Kabeljauwschotel met ras el hanout en broccolispinazie

  • Kabeljauwschotel ras el hanout Gezonde Drukte

Kabeljauwschotel met ras el hanout en broccolispinazie

Dit is niet zomaar een kabeljauwschotel. Ik gebruikte 'ras el hanout' kruiden om deze schotel een verrassende smaak te geven. Overheerlijk!! En door er broccolispinazie bij te serveren, zijn ook de kinderen helemaal fan.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kabeljauwhaasje
  • 1 kg diepvries spinazie
  • 2 tomaat
  • 1 broccoli
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl ras el hanout
  • 70 gr gemalen Emmental
  • peper & zout

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
  • Ondertussen breng je een pot met water aan de kook. Snij de broccoli in roosjes en kook deze gedurende 5 minuten in het water.
  • Snij de kabeljauw in grote stukken, alsook de tomaten . Neem een grote ovenschotel en vet deze in met wat olijfolie. Leg de kabeljauwstukken en de tomaten in de schotel en overstrooi met de ras el hanout kruiden. Zet gedurende 15 minuten in de oven.
  • Ondertussen is de spinazie ontdooid. De broccoli die nu ook klaar is, giet je af en deze plet je onder de spinazie met een aardappelstamper. Kruid af met peper en zout.
  • Haal na 15 minuten de schotel uit de oven en doe hier de broccolispinazie bij. Strooi de gemalen kaas erover en zet nog zo'n 10 minuten extra in de oven.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe