Homemade veggie burgers
Homemade veggie burger: helemaal niet zo veel werk als je wel denkt! En niet geheel onbelangrijk: je wéét wat er allemaal in zit! 🙂
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 500 gr kikkererwten (uitgelekt, uit blik)
- 2 teentje look
- 140 gr mais (uit blik)
- 100 gr champignons
- 1 puntpaprika
- 1 courgette
- koriander (vers)
- 2 tl currypoeder
- 1 tl paprikapoeder
- peper & zout
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Spoel de kikkererwten goed onder koud water.
- Was de groenten en snijd ze al in kleinere stukken. Wens je de groenten wat zachter, kan je ze eventueel op voorhand lichtjes koken en uiteraard goed afgieten.
- Voeg alle ingrediënten toe aan je blender of food processor en kruid lekker af, ook met peper & zout. Meng het geheel zo tot je wel nog kleinere stukjes visueel kan zien. Het moet dus geen soepje worden.
- Neem nu een deel van het 'deeg' en plaats ze in een voedselring. Heb je dit niet, geen probleem: maak balletjes en duw ze plat zodat je de typische burger-vorm krijgt.
- Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bak ze ongeveer zo'n 40 minuten op 180°C.
Notities
Eigenlijk kan je naar eigen smaak nog wat andere groenten toevoegen en/of vervangen. Wat past er nog zoal bij?
- erwtjes (uitgelekt, uit blik)
- fijngesneden lente uitjes
- groene, rode of gele paprika
- ...
Geen berichten