Homemade veggie burgers
Homemade veggie burger: helemaal niet zo veel werk als je wel denkt! En niet geheel onbelangrijk: je wéét wat er allemaal in zit! :-)
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch to go
Porties: 4 personen
- 500 gr kikkererwten (uitgelekt, uit blik)
- 2 teentje look
- 140 gr mais (uit blik)
- 100 gr champignons
- 1 puntpaprika
- 1 courgette
- koriander (vers)
- 2 tl currypoeder
- 1 tl paprikapoeder
- peper & zout
Verwarm je oven voor op 180°C.
Spoel de kikkererwten goed onder koud water.
Was de groenten en snijd ze al in kleinere stukken. Wens je de groenten wat zachter, kan je ze eventueel op voorhand lichtjes koken en uiteraard goed afgieten.
Voeg alle ingrediënten toe aan je blender of food processor en kruid lekker af, ook met peper & zout. Meng het geheel zo tot je wel nog kleinere stukjes visueel kan zien. Het moet dus geen soepje worden.
Neem nu een deel van het 'deeg' en plaats ze in een voedselring. Heb je dit niet, geen probleem: maak balletjes en duw ze plat zodat je de typische burger-vorm krijgt.
Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bak ze ongeveer zo'n 40 minuten op 180°C.
Eigenlijk kan je naar eigen smaak nog wat andere groenten toevoegen en/of vervangen. Wat past er nog zoal bij?
- erwtjes (uitgelekt, uit blik)
- fijngesneden lente uitjes
- groene, rode of gele paprika
- ...
Ook lekker met een slaatje (tomaat, avocado,..) en een lekker yoghurt sausje.