Inspiratie

Handige corona tips

Lieve Gezonde Drukte volgers,

Hopelijk zijn jullie de afgelopen dagen goed doorgekomen. Vanuit Gezonde Drukte willen we jullie met dit bericht een hart onder de riem steken en graag enkele tips delen. Het is voor iedereen zoeken, omdat onze dagelijkse structuur is weggevallen en de kinderen de komende weken in veel gezinnen fulltime thuis zijn. Onze supermarktbezoeken zien er plots anders uit en sommige rekken zijn zelfs leeg. Ook bij ons verliepen de eerste dagen niet helemaal normaal, believe me!   🙂

  • Gun jezelf een paar dagen waarop alles ‘anders’ verloopt dan normaal: het is een vreemde periode en iedereen reageert er anders op. No big deal: heel normaal!   
  • Herpak jezelf na een aantal dagen en zorg voor structuur.
  • Voeding kan effectief een beschermende factor bieden. Wie gezond eet, voldoende beweegt en voldoende slaapt, heeft meer kans op een goede immuniteit. Ook kan je risicofactoren zoals diabetes type 2 vermijden door een gezond eetpatroon. Het is dus meer dan ooit belangrijk om ook je kinderen gezonde eetgewoontes aan te leren.
  • Nu veel mensen van thuis uit werken, is het belangrijk om wat structuur in je dag te krijgen en zeker op vlak van voeding. Dit is sowieso al een valkuil bij mensen die in het verleden van thuis uit werkten.
  • Probeer die vaste eetmomenten samen in te plannen: ontbijt, lunch & avondeten. 
  • Vermijd ook dat je kinderen, jezelf incluis, de hele dag door snacken. Een valkuil waar je heel makkelijk intrapt. De ene dag zal dit wat makkelijker gaan dan de andere, gun jezelf die flexibiliteit. 
  • Kies voor gezonde tussendoortjes.   
  • Een planning opstellen is nu heel belangrijk. Zeker nu onze supermarktbezoeken er anders uitzien: je krijgt maar een beperkte tijd in de supermarkt en ook in aantal beperk je deze bezoeken best. Een slimme planning is dan ook van cruciaal belang. Positief nieuws: wie het opmaken van een planning nog niet onder de knie had, heeft nu tijd om het te leren.  
  • Heb je een tuin, neem dan met je gezin voldoende beweging in je tuin en geniet van de lentezon! 
  • Merk je dat je wat verlamd geraakt door al het nieuws dat onophoudelijk binnenkomt? Eén belangrijke tip: bescherm jezelf ertegen en beperk de komende dagen online nieuwssites, het journaal,.. en vraag aan vrienden om enkel positieve zaken te delen.  

En nog heel belangrijk: geniet van elkaar, geniet van het lenteweer en blijf positief: eindelijk tijd binnen het gezin voor zaken die er anders nooit van komen. Samen komen we erdoor! Als we allemaal consequent de regels volgen, kunnen we erger vermijden en levens redden!

Veel kans dat je nu wat meer tijd hebt om onze boeken eens grondig door te nemen en te lezen, inclusief alle interessante eye openers, uitgelegd in mensentaal!   

Gezonde groeten

En euh.. Gezonde Drukte kan misschien tijdelijk Gezonde Rust worden! 

 

 
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe