Groenten/ Peulvruchten

Linzensoep, gele variant

Linzensoep, gele variant

Heerlijk vullende soep met volle smaak. Maar ik moet toegeven, wij zijn alle 5 echte soepboeren in ons gezin en eigenlijk gaat elke soep er in bij mijn kinderen. Ideaal om in het weekend te maken en vele porties van in te vriezen voor tijdens de week. 's morgens haal ik een portie van 5 man uit de vriezer en als ik 's avonds thuis kom met de kinderen kan ik hen binnen de 5 minuten stil krijgen met een beker soep, de eerste honger is gestild en ik kan rustig(er) aan mijn eten beginnen.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Soep
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr gele linzen
  • 1 ui
  • 3 teentje look
  • 90 gr wortelen
  • 2 selderstengel
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1,25 l water
  • 1 groenten bouillon blokje

Instructies

  • Verhit 2 el olijfolie in een grote pot en doe hierin de in stukken gesneden ui en fijngeperste look. Laat deze even glazig stoven en voeg ook al de komijn en kurkuma toe.
  • Ondertussen heb je de wortelen geschild en in stukken gesneden alsook de selder proper gemaakt en in stukken gesneden. Voeg deze toe aan de ui en look in de pot. Voeg ook de gele linzen toe.
  • Overgiet met het water en voeg het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout.
  • Laat alles zo'n 20 à 30 minuten koken.
  • Mix het geheel goed door en breng op smaak met het sap van de citroen. Start met de helft van de citroen en voeg nog wat extra citroen toe naar smaak.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe