Een Kerst knolselder als bijgerecht
Gewoon een hele knolselder ingewreven met olijfolie en kruiden naar keuze, zo eenvoudig is het. En garen maar, 2 uren en half à 3 uur maar super gemakkelijk en lekker!
Presenteer de knolselder in z'n geheel op tafel of in schijfjes.
Porties: 1 knolselder
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- peper & zout
- 1 knolselder Gaartijd is afhankelijk van dikte en grootte van de knolselder
- 1 el verse tijm of korianderzaad geplet
Instructies
- Warm de oven voor op 170°C.
- Kuis de knolselder en snij de onderkant af zodat de knolselder mooi recht blijft. Indien de knolselder "zanderig" is, verwijder dan de schil. Prik de knolselder een 25 keer rond met een klein mes.
- Meng de olijfolie met het zout en de kruiden. Wrijf de knolselder in met dit mengsel. Plaats de knolselder in een ingevette ovenschaal in de oven en laat 2,5 à 3 uren garen afhankelijk van de grootte en de dikte van de knolselder. Bedruip de knolselder met de olie en het vocht om de 30 minuten.
Geen berichten