Eieren/ Geen onderdeel van een categorie/ Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten/ Vis

Deegloze quiche met zalm, broccoli en erwtjes

Quiche zonder deeg met groenten Gezonde Drukte

Quiche zonder deeg met zalm, broccoli en erwtjes

Zin in kip, vis, vlees of een vegetarisch gerecht? Je kan deze quiche combineren hoe je het zelf wilt. We maakten een versie met zalm, broccoli en erwtjes. Ideaal ook om je restjes te gebruiken.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd40 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 1 quiche

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1/2 groetebouillonblokje
  • 4 ei
  • 1 el mosterd
  • 200 ml halfvolle melk
  • 150 gr ricotta
  • 100 gr geraspte gruyère
  • 200 gr doperwten diepvries
  • 300 gr zalmfilet of kipfilet of hamreepjes,...
  • peper & zout
  • 1 el boter
  • bakpapier

Instructies

  • Verdeel de broccoli in roosjes. Kook ze beetgaar op 5 min in kokend water met een half groentebouillonblokje. Laat de roosjes uitlekken.
  • Snijd de zalm in stukjes of snippers.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven).
  • Ontdooi de doperwten.
  • Bedek een taartvorm (+/- 25 cm diameter) met bakpapier of vet de schaal goed in.
  • Klop de eieren los en meng er de mosterd, melk en de ricotta onder. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de groenten en de vis over de taartvorm
  • Bestrooi met de geraspte kaas en overgiet met het eiermengsel
  • Zet ± 35 tot 40 min. in de oven. 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe