Zalmballetjes met yoghurtdip
Op zoek naar een gemakkelijk aperitiefhapje met net dat tikkeltje meer? Deze zalmballetjes doen het super goed. Met een fris yoghurtdipje erbij gaat dit vlotjes rond in je gezelschap.
Porties: 25 balletjes
Ingrediënten
- 400 gr zalmhaasje
- 2 teentje look
- 50 gr champignons
- 2 el verse dille
- 2 el olijfolie
- 100 gr volle natuuryoghurt
- 1 el citroen
- peper & zout
Instructies
- Snijd de champignons in kleine blokjes en bak deze aan in een eetlepel olijfolie.
- Ondertussen snijd je de zalm in kleine blokjes en doe je deze in een blender. Voeg ook de fijngeperste look toe bij de zalm, een eetlepel olijfolie, de dille, peper en zout.
- Neem de champignons uit de pan en voeg deze ook toe aan de zalm in de blender.
- Mix alles tot een egaal geheel in de blender en haal het geheel uit de blender.
- Maak een 25-tal balletjes van dit mengsel. Warm een eetlepel olijfolie op in een bakpan en bak de balletjes in de pan, 3 minuten aan elke kant.
- Serveer met een yoghurtdipsausje. Meng hiervoor de natuur yoghurt met de uitgeperste citroen, peper en zout.
Notities
Deze zijn ook lekker om te serveren met onze looksaus of guacamole.
Geen berichten