Aardappelen/ Gevogelte/ Groenten/ Kaas

Broccoli ovenschotel

Broccoli ovenschotel

Eén van de favoriete gerechten van mijn kinderen. Ze hebben dit gerecht gedoopt tot heten donder. Je kan dit perfect op voorhand klaarmaken ('s avonds bvb voor de volgende dag, of in het weekend) en gewoon 20 minuten in de oven steken om op te warmen. Ovenschotels met puree voorzie ik steeds van een helft (eventueel meer of minder) zonder puree. Afhankelijk van de fysische activiteiten die je nog voor de boeg hebt, kan je dit gerecht met of zonder puree eten.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd12 min
Totale tijd37 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 400 gr kippengehakt
  • 2 broccoli
  • 400 gr aardappelen
  • 200 ml melk (voor de kaassaus)
  • 50 ml melk (voor de puree)
  • 100 gr gruyère (gemalen)
  • 250 gr ricotta
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper & zout

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Laat 12 minuten koken in water.
  • Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en laat 3 minuten koken in water. Giet af.
  • Bak het gehakt in een weinig olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Maak de kaassaus: Breng de melk lichtjes aan de kook. Doe er de gruyère kaas bij en meng alles onder elkaar. Als je de kaassaus van het vuur hebt gezet (en de saus dus niet meer kookt) voeg je er pas de ricotta aan toe. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en pureer met een weinig melk. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
  • Doe gehakt in een ovenschotel. Bedek met de broccoli en met de kaassaus. Ten slotte bedek je met de puree. Naar keuze kan je de schotel voor de helft, 2/3de,... met puree bedekken en de rest zonder puree.
  • Zet in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe