Groenten/ Vis

preipannenkoek met een dipsausje

  • preipannekoek met zalm

preipannenkoek met een dipsausje
Lusten je kinderen graag rosti's of pannenkoeken? Je kan er makkelijk groenten in verwerken. We maakten een variante met prei, afgewerkt met ons bieslookdipsausje. Je kan deze preipannenkoek aanvullen met een stukje gegrilde zalm.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Porties
pannenkoeken
Ingrediënten
Porties
pannenkoeken
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Snipper de sjalotten en snijd de prei in ringen van een dikke cm. Spoel de ringen en dep ze droog. Stoof de sjalotten en de prei gaar in een beetje olijfolie op een medium hoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten. Laat even afkoelen.
  2. Meng ondertussen in een kom de specerijen. Meng in een andere kom het meel, 1 ei, het bakpoeder, de melk en de kokosolie tot een beslag.
  3. Voeg de afgekoelde groenten toe aan de specerijen. Voeg dit mengsel toe aan het beslag. Indien je er zalm mee serveert, begin dan nu de zalm te grillen - enkele minuten aan elke kant.
  4. Klop het eiwit van het overgebleven ei op tot je piekjes krijgt. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag.
  5. Verwarm wat olie in een antikleef bakpan. Schep met een pollepel (= 1 pannenkoek) het beslag in de pan tot deze vol is. Laat een 3tal minuten bakken aan elke kant op een medium hoog vuur.
  6. Voor het dipsausje: meng de yoghurt met de mayonaise. Kruid met peper en zout (en eventueel een beetje look). Voeg de verse bieslook toe.
Notities

Voor het dipsausje kan je je ook laten inspireren door ons receptje van de kip taco's. http://www.gezondedrukte.be/recipe/tacos/

Of de broccoli nuggets http://www.gezondedrukte.be/recipe/broccoli-nuggets-met-een-licht-dipsausje/


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like