Broccoli nuggets met een licht dipsausje
Deze broccoli nuggets kan je op verschillende manieren eten: als bijgerecht bij een stukje vlees, gevogelte of vis of als aperitiefhapje met een dipsausje. Leent zich ook uitstekend als snack in de gezonde brooddoos. Je kan ze warm eten, maar koud zijn ze ook heel lekker.
Porties: 6 porties
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 4 el peterselie
- 1 ui (medium)
- 3 el volkoren paneermeel
- 2 ei
- 60 gr geraspte kaas
- 90 gr volle natuuryoghurt (1 el=30gr)
- 30 gr mayonaise (1el= 30gr)
- 2 el verse bieslook
- peper & zout
- bakpapier
Instructies
- Zet de oven aan op 200°C.
- Kook de broccoliroosjes 2 minuutjes in water, dompel ze in koud water en laat daarna uitlekken.
- Snipper de ui en de peterselie. Voeg de ui, de peterselie, het paneermeel, het ei, de kaas, peper en zout in een kom. Hak de broccoli fijn (of gebruik een blender) en voeg deze ook toe. Meng alles.
- Neem een bakplaat met bakpapier. Vorm nuggets van ongeveer 2 theelepels van het mengsel en plaats ze op het bakpapier.
- Plaats ze op bovenaan in de oven gedurende ongeveer 20 minuten. Draai dan de nuggets om met 2 eetlepels. Plaats nog eens zo'n 10 à 15 minuten in de oven (tot ze een bruin korstje krijgen).
- Voor het dipsausje: meng de yoghurt met de mayonaise. Kruid met peper en zout (en eventueel een beetje look). Voeg de verse bieslook toe.
Notities
Voor het dipsausje kan je je ook laten inspireren door ons receptje van de kip taco's. http://www.gezondedrukte.be/recipe/tacos/
Geen berichten