Groenten/ Kaas/ Vlees

Bloemkool-broccoli-courgette ovenschotel

  • Ovenschotel van broccoli

Bloemkool-broccoli-courgette ovenschotel
Een klassieker bij ons thuis: ongemerkt hebben je kinderen verschillende groenten in één gerechtje binnen. Hesp & kaas doen vaak wonderen bij kindjes die niet zo graag groenten lusten.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Groenten prepareren
  1. Was de groenten.
  2. Snij de bloemkool en broccoli in roosjes. De courgette snij je in kleine blokjes.
  3. Kook alle groenten gaar in een beetje water met zout. Ik start met de bloemkool, die heeft de langste tijd nodig, kort nadien voeg ik in dezelfde pot de broccoli toe en op het einde voeg ik (in dezelfde pot) de courgetteblokjes toe.
Saus maken
  1. Laat de melk lichtjes koken.
  2. Doe er de gruyère kaas bij en meng alles onder elkaar. Als je de kaassaus van het vuur hebt gezet (en de saus dus niet meer kookt) voeg je er pas de ricotta aan toe.
  3. Snij de ham in fijne reepjes en meng dit onder de kaassaus. De kaassaus is nog redelijk lopend, dat is normaal. - Indien je de saus écht iets dikker wenst, kan je er ook een deel van de gekookte bloemkool onder pureren (zie opmerking bij 'notities'). Of snij er nog een aantal stukjes mozzarella bij en laat even mee smelten..
  4. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de ovenschotel
  1. Doe de groenten in een ovenschotel.
  2. Bedek alles met je kaas-& hesp saus. Houden jullie van een 'korstje', dan mag je er nog een beetje kaas over strooien..
  3. 20 minuten in de oven op 180°C. Smakelijk!
Notities

Ovenschotels zijn zo makkelijk. Ik maak in de wintermaanden bijna dagelijks een ovenschotel. Terwijl alle smaken zich heerlijk mengen en de oven z'n werk kan doen, heb jij intussen de tijd om je keuken al op te ruimen, kids te helpen met huiswerk, 'me time',... Lekker handig!

Als je de saus graag écht 'dik' hebt, kan je ze altijd steviger van structuur maken door er bloemkool (of knolselder) in te mengen zoals bij dit recept.


1 Comment

  • Jolien
    29 maart 2017 at 21:26

    Getest en goedgekeurd! Ook de kindjes (2,5 en 5jaar) hebben er met veel smaak van gegeten!

  • Leave a Reply

    You Might Also Like