Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten/ Vlees/ Volle granen en varianten

Romige Alfredo pasta

  • Romige Alfredo pasta Gezonde Drukte

Romige Alfredo pasta

Alfredo saus is een dikke saus van boter, veel room en kaas. Dit recept behoudt de decadente geest van een klassiek gerecht maar met roomkaas en veel groenten om zo in slechts 25 minuten een gezonde gezinsmaaltijd op tafel te toveren.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr diepvries spinazie Verse spinazie kan ook
  • 300 gr volkorenpasta
  • 1 el boter
  • 1 teentje look geraspt
  • 150 gr roomkaas Vb Philadelphia
  • 100 ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper & zout
  • 125 gr geraspte parmezaan
  • 200 gr hamreepjes
  • 300 gr courgetteslierten

Instructies

  • Ontdooi de spinazie in de magnetron en giet het overtollige vocht weg. Druk aan met een lepel in een zeef.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar is.
  • Verhit ondertussen in een pan de boter op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en verlaag het vuur na een minuut. Voeg dan de roomkaas, het water en het bouillonblokje toe en roer alles door elkaar tot je een gladde saus krijgt. Laat 5 minuten sudderen om de saus in te dikken.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer 100 gr kaas door de saus. Voeg dan de spinazie en de ham toe. Meng alles door elkaar en laat 5 minuten sudderen.
  • Meng de courgetteslierten en de pasta door de saus op het vuur. Na 5 minuutjes kan je de pasta opdienen en bestrooien met het restje geraspte Parmezaan.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe