Eieren/ Groenten/ Vlees

Bloemkool verrassingsgehaktbal

Bloemkool verrassing
Wat een verrassing als je deze gehaktbal doormidden snijdt! Dit gerechtje presenteert ook heel mooi als je bezoek hebt. Hier alvast applaus van jong én oud! 😉
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 8 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 8 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd een kruis in de steel van de bloemkool onderaan.
  3. Was de bloemkool en kook de volledige bloemkool beetgaar in gezouten water, zo'n 8 minuten.
  4. Was de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Doe in een grote kom het gehakt, de paprikablokjes, fijngesneden ui, mosterd, platte kaas, eieren, paprikapoeder, peper & zout. Meng alles goed.
  6. Plaats de bloemkool in een ovenschotel, wrijf in met de kurkumapoeder en verdeel er de gehaktmix overheen.
  7. Druk alles goed aan zodat de hele bloemkool bedekt is met een laag gehakt.
  8. Bedek deze laag met plakjes spek erover te leggen, strookje voor strookje. Zorg ervoor dat je geen gehakt meer kan zien, dat alles bedekt is.
  9. Zet alles in de oven, ongeveer een uur op 180°C, tot alles klaar is.
  10. ... enkel nog de taart doormidden snijden en... smakelijk!
Notities

Dit gerechtje kon alvast niet ontbreken: de bloemkool geïnspireerd op een gerechtje van Heerlijkerwijs.

Wat kan je nog onder het gehakt doen: peterselie, groene paprika, courgetteblokjes,...

En lust je niet zo graag bloemkool of net afgelopen week al bloemkool gegeten? Vervang de bloemkool eens door broccoli.

Dit gerecht is lekker om te combineren met onze basis groentesaus en met een bolletje rijst.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like