Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd een kruis in de steel van de bloemkool onderaan.
Was de bloemkool en kook de volledige bloemkool beetgaar in gezouten water, zo'n 8 minuten.
Was de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
Doe in een grote kom het gehakt, de paprikablokjes, fijngesneden ui, mosterd, platte kaas, eieren, paprikapoeder, peper & zout. Meng alles goed.
Plaats de bloemkool in een ovenschotel, wrijf in met de kurkumapoeder en verdeel er de gehaktmix overheen.
Druk alles goed aan zodat de hele bloemkool bedekt is met een laag gehakt.
Bedek deze laag met plakjes spek erover te leggen, strookje voor strookje. Zorg ervoor dat je geen gehakt meer kan zien, dat alles bedekt is.
Zet alles in de oven, ongeveer een uur op 180°C, tot alles klaar is.
... enkel nog de taart doormidden snijden en... smakelijk!