Go Back Email Link
+ servings

Bloemkool verrassing

Wat een verrassing als je deze gehaktbal doormidden snijdt! Dit gerechtje presenteert ook heel mooi als je bezoek hebt. Hier alvast applaus van jong én oud! ;-)
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd8 min
Totale tijd1 uur 18 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 700 gr gehakt
  • 2 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 el mosterd
  • 100 gr platte kaas
  • 2 ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper & zout
  • 200 gr spek (in repen)
  • 2 el kurkumapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd een kruis in de steel van de bloemkool onderaan.
  • Was de bloemkool en kook de volledige bloemkool beetgaar in gezouten water, zo'n 8 minuten.
  • Was de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
  • Doe in een grote kom het gehakt, de paprikablokjes, fijngesneden ui, mosterd, platte kaas, eieren, paprikapoeder, peper & zout. Meng alles goed.
  • Plaats de bloemkool in een ovenschotel, wrijf in met de kurkumapoeder en verdeel er de gehaktmix overheen.
  • Druk alles goed aan zodat de hele bloemkool bedekt is met een laag gehakt.
  • Bedek deze laag met plakjes spek erover te leggen, strookje voor strookje. Zorg ervoor dat je geen gehakt meer kan zien, dat alles bedekt is.
  • Zet alles in de oven, ongeveer een uur op 180°C, tot alles klaar is.
  • ... enkel nog de taart doormidden snijden en... smakelijk!

Notities

Dit gerechtje kon alvast niet ontbreken: de bloemkool geïnspireerd op een gerechtje van Heerlijkerwijs.
Wat kan je nog onder het gehakt doen: peterselie, groene paprika, courgetteblokjes,...
En lust je niet zo graag bloemkool of net afgelopen week al bloemkool gegeten? Vervang de bloemkool eens door broccoli.
Dit gerecht is lekker om te combineren met onze basis groentesaus en met een bolletje rijst.