Deze saus gebruik ik als basis voor veel gerechten: pastasaus, zelfgemaakte lasagne, zelfgemaakte pizza,...
Je kan zelf naar smaak nog extra toevoegen: ui, champignons, groene & gele paprika, blik tomatenblokjes, linzen,...
Je kiest zelf of je de saus mixt of niet. Als je ze mixt hoef je de groenten natuurlijk niet in zo'n kleine stukken te snijden. Ongemixte saus is gezonder omdat de vezels van de groenten nog intakt blijven. Eventueel kan je stapje voor stapje je kinderen aanleren geleidelijk aan over te schakelen naar niet-gemixte saus. Als je deze saus in grotere hoeveelheden maakt, kan je porties invriezen. Lekker handig voor die dagen wanneer je écht geen tijd hebt.. Groentesaus met nét dat tikkeltje meer: voeg er (helemaal op het einde) linzen aan toe (eventueel mee mixen als je dit - momenteel - nog niet verkocht krijgt bij je kids..) ... uiteraard mag je er ook een beetje gehakt aan toevoegen. Tijdens de zomermaanden kan je uiteraard 100% verse tomaten gebruiken, met nog de volle smaak.