Chocoladekommetje om te vullen
Wat een leuke activiteit met de kinderen! Je eigen chocoladekommetjes maken om ze vervolgens te vullen met frisse yoghurt en rode vruchten. Wat een plezier!
Porties: 4 kommetjes
Ingrediënten
- 150 gr pure chocolade
- 4 ballonnen (kleine peervormen)
- 50 ml melk
- 400 gr yoghurt
- 100 gr frambozen
Instructies
- Blaas de ballonnen op.
- Doe de chocolade samen met de melk in een microgolfovenpotje en warm op gedurende 2 minuten.
- Roer de chocolade goed door zodat je een saus krijgt. Laat de saus wat afkoelen zodat je de ballon zo meteen niet in hete saus moet dompelen.
- Dompel de ballonnen één voor één in de chocoladesaus zoals op de foto. De laag mag dik genoeg zijn anders breekt je kommetje te snel nadien.
- Leg een toefje chocolade op een bord en zet hierin de ballon met de chocoladekant naar beneden.
- Laat een 2-tal uurtjes koelen, idealiter in de koelkast.
- Prik in de ballon en haal het kommetje van de ballon af.
- Vul de kommetjes met yoghurt en rood fruit, zoals frambozen.
Geen berichten