Ga terug Email Link
+ servings

Chocoladekommetje om te vullen

Wat een leuke activiteit met de kinderen! Je eigen chocoladekommetjes maken om ze vervolgens te vullen met frisse yoghurt en rode vruchten. Wat een plezier!
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd3 uur 15 min
Maaltijd: Dessert
Porties: 4 kommetjes

Ingrediënten

  • 150 gr pure chocolade
  • 4 ballonnen (kleine peervormen)
  • 50 ml melk
  • 400 gr yoghurt
  • 100 gr frambozen

Instructies

  • Blaas de ballonnen op.
  • Doe de chocolade samen met de melk in een microgolfovenpotje en warm op gedurende 2 minuten.
  • Roer de chocolade goed door zodat je een saus krijgt. Laat de saus wat afkoelen zodat je de ballon zo meteen niet in hete saus moet dompelen.
  • Dompel de ballonnen één voor één in de chocoladesaus zoals op de foto. De laag mag dik genoeg zijn anders breekt je kommetje te snel nadien.
  • Leg een toefje chocolade op een bord en zet hierin de ballon met de chocoladekant naar beneden.
  • Laat een 2-tal uurtjes koelen, idealiter in de koelkast.
  • Prik in de ballon en haal het kommetje van de ballon af.
  • Vul de kommetjes met yoghurt en rood fruit, zoals frambozen.