Wortelsoep met een vleugje gember en kokosmelk
Wortelsoep, de favoriet van de kinderen. Maar het mag al eens iets specialer zijn. En het zal je misschien verbazen, toch is deze variant op de klassieke wortelsoep een succes bij de kinderen. De pittige smaak van gember in combinatie met de zachte smaak van wortelen en kokosmelk is heerlijk! En we toveren er nog een lekkere garnituur bij voor de volwassenen.
Porties: 6 personen
Ingrediënten
- 700 gr wortelen
- 200 ml kokosmelk
- 25 gr verse gember
- 1 ui
- 1 kippenbouillonblokje
- 1250 ml water
- 100 gr fetakaas (optioneel)
- 10 gr amandelen (optioneel)
- 4 el verse koriander (optioneel)
- 2 el olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Snij de ui en de wortelen in stukken, alsook de geschilde gember. Stoof alles enkele minuten aan in een weinig olijfolie.
- Voeg na enkele minuten het water toe en het bouillonblokje. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten koken.
- Haal de pot van het vuur en mix enkele minuten totdat de soep romig wordt. Voeg de kokosmelk toe en mix het geheel nog even door.
- Snij de feta in kleine blokjes, plet de amandelen en scheur wat korianderblaadjes. Voeg deze als garnituur toe in de individuele soepkommetjes. De kinderen zullen van de soep smullen zonder garnituur.
Geen berichten