Wortelpuree met 3 groenten
Wortelpuree met 3 verschillende groenten 😉
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 bussel jonge wortel
- 2 pastinaak
- 2 zoete aardappel
- 200 gr krielaardappelen
- peper & zout
Instructies
- Was alle groenten en schil ze.
- Snij ze in kleinere stukjes en kook gaar in water met wat zout aan toegevoegd.
- Als alle groenten gaar zijn, kan je het water afgieten en pureren. Je kiest zelf naar eigen smaak, hoe fijn of grof je de puree maakt. Nog even kruiden met peper & zout en... smakelijk!
Notities
De verhoudingen van de groenten onderling kies je uiteraard zelf en kan je zelf mee variëren, ook afhankelijk van je eigen smaak. Maar op deze manier heeft iedereen toch weer wat extra groentjes binnen zonder het echt te merken. Ook kies je zelf hoe 'grof' je deze puree nog behoudt.
Zoete aardappel is, in tegenstelling tot de gewone aardappel, een groente en dus geen familie van onze gewone aardappel. De zoete aardappel bevat o.a. inuline, wat langzamer zijn suikers vrijgeeft dan zetmeel (dat in een gewone aardappel zit). Zoete aardappel bevat, naast veel vitaminen (bétacaroteen) & mineralen, ook (natuurlijke) suiker wat de zoete smaak doet vermoeden. Gewone aardappelen vermijden en elke dag in de plaats veel zoete aardappelen eten is dan ook niet zo aan te raden. Alles, zoals altijd, met mate & gevarieerd. 😉
Geen berichten