Gevogelte/ Groenten/ Kaas

Spaghetti pompoen

Spaghetti pompoen

Super lekker & verrassend gerechtje! De smaken mengen zich heerlijk. Deze natuurlijke spaghetti slierten vielen alvast enorm in de smaak, misschien ook een beetje door de leuke presentatie: 'Oooooh, mama, mogen we uit de pompoen zélf eten?' 😉
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur 25 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 360 gr kerstomaten (1 kerstomaat = ongeveer 12 gram)
  • 1 spaghetti pompoen
  • 180 gr kipfilet (ongeveer)
  • 75 gr mozzarella (of mini mozzarella bolletjes)
  • 0,5 tl kippenkruiden
  • 1 tl currypoeder
  • 0,5 teentje look
  • peper & zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Snij de pompoen in 2 delen en verwijder alvast alle pitten & draden die zichtbaar zijn tussen de pitjes.
  • Vul een ovenschotel met een bodempje water. Leg hierin de pompoenen, uiteraard met de open kant langs boven, niet in het water. .. een beetje au bain-marie principe van opwarmen..
  • Doe een beetje olijfolie op de pompoen en kruid met peper & zout.
  • Zet de pompoen ongeveer 45min tot een uur in de oven.
  • Intussen kan je beginnen met de vulling..
  • Snipper een ui in kleine stukjes en stoof ze aan in een beetje olijfolie. Kruid met peper & zout volgens eigen smaak.
  • Was je kerstomaatjes en snijd ze in kwartjes of half door, afhankelijk van de grootte.
  • Snijd of knip (met een propere schaar) je kip in kleine reepjes en voeg ze toe aan de ui. Bak de kip mee aan. Kruid met kippenkruiden.
  • Voeg er de kerstomaatjes bij en de fijngeperste look. Kruid verder af met wat currypoeder. Extra lekker: voeg bij dit mengsel een potje ricotta kaas.
  • Haal de pompoen uit de oven en haal met je vork de inhoud eruit. Opgelet: gooi de lege pompoen nog niet weg. Deze ga je gebruiken als schoteltje.
  • Doe in spaghetti slierten van de pompoen nu bij je mengeling van de tomaat met kip en eventueel ricotta kaas. Een klein beetje extra gruyère er nog onder kan nog een extra touch geven.
  • Roer alles nog eens goed onder elkaar en laat nog even mee samen stoven. De smaken mengen zich nu heerlijk. Voeg eventueel nog een klein beetje olijfolie toe. Dit zorgt er trouwens voor dat de vitamine A (vetoplosbaar vitamine) van je pompoen goed wordt opgenomen door je lichaam. 😉
  • Vul je lege pompoen vol met de vulling. Heb je nog veel over en je pompoen helften zijn al helemaal gevuld, kan je dit er natuurlijk verder naast schikken.
  • Leg er nog wat mozzarella bolletjes of fijngesneden mozzarella over.
  • Plaats nog even in de oven tot de mozzarella smelt. Mmmmmm... super lekker!!

Notities

Een echte hype, hoewel je spaghetti pompoen nog niet in elke supermarkt terug vindt. Je kan er wel heel veel leuke zaken mee klaarmaken en deze pompoen soort heeft een rijkelijke smaak. Heel leuk dus om met je vork de structuur los te trekken, net spaghetti!   😉
Deze versie is alvast kids proof, maar je kan zelf eindeloos variëren met de vulling.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe