Aardappelen/ Groenten/ Vlees

Rundsstoofpotje met groenten the slow way

  • rundsstoofpot

Rundsstoofpotje met groenten the slow way

Mijn man en zoon zijn verzot op stoofpotjes en daar gebruik ik mijn slow cooker (Crock pot) voor. Je kan dit gerecht ook op het fornuis maken (ongeveer 1,5 uur) maar dat kan je dan best in het weekend doen. Je kan meer vlees en groenten toevoegen en een deel invriezen.
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd9 uur 15 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gr rundsstoofvlees
  • 350 ml rundsbouillon (je kan ook water en een rundsbouillonblokje gebruiken)
  • 1 ui (gesneden)
  • 1 selder (in grove stukken gesneden)
  • 2 zoete aardappel (in grove stukken gesneden)
  • 170 gr champignons (in grove stukken gesneden)
  • 2 bussel jonge wortel (in grove stukken gesneden)
  • 100 gr erwten
  • 70 gr tomatenconcentraat
  • 2 tl tijm
  • 2 laurierblaadje
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Neem een pot (of de Crock pot), voeg de olijfolie, de ui en de selder toe (7 min) en bak aan. Voeg het tomatenconcentraat toe en roer.
  • Bak in een pan het stoofvlees aan met olijfolie (of in de Crock pot met sauteerfunctie) en voeg het toe aan de (Crock) pot.
  • Voeg de bouillon toe, de aardappelen, de wortelen, de champignons, de tijm en de laurierblaadjes toe. Kruid af met peper en zout.
  • Zet het deksel op de pot en laat sudderen gedurende 9 uren (of met een gewone pot +/- 1, 5 uren afhankelijk van het vlees, je moet regelmatig eens roeren)
  • Na 9 uren, voeg je de erwten toe en laat je nog 10 minuten sudderen. Haal de laurierblaadjes uit de pot en je kan opdienen. Smakelijk!

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe

nl_NLDutch
nl_NLDutch