Noten, pitten en zaden

Chocolade notenballetjes

  • chocolade notenballetjes

Chocolade notenballetjes, klaar in 1 2 3
Balletjes en chocolade zijn 2 woorden waar veel kinderogen van gaan fonkelen! De combinatie ervan werkt dan ook perfect in deze gezonde en lekkere snack: klaar in een mum van tijd en je kan er veel mee variëren...
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Porties
balletjes
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Porties
balletjes
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Doe de noten in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg hierbij de onpitte dadels en de raw cacao poeder en mix alles goed door elkaar.
  2. Nu kan je de balletjes kneden: Neem wat van het mengsel in je hand en knijp je hand toe. Draai het om met je andere hand en knijp je hand weer toe. Herhaal dit tot je een balletje hebt. Voeg eventueel een heel klein beetje water toe als je merkt dat het mengsel niet voldoende aan elkaar blijft plakken.
  3. Rol de balletjes in de kokosrasp en leg laat ze 15 minuten opstijven in de koelkast. Smakelijk!
Notities

Deze snack heeft veel voordelen: makkelijk om mee te nemen en je kan de balletjes in de diepvries bewaren. Ze zitten boordevol gezonde ingrediënten, maar het is wel een energiebommetje. Heel het schaaltje in 1 keer zelf leeg eten is dus geen goede optie!!  😉  Lees daarom ook onze post over dadels.

Er zijn heel wat variaties mogelijk: de dadels kan je vervangen door abrikozen of vijgen. De kokosrasp kan je vervangen door chiazaden, sesamzaden, of andere pitten of zaden.

 

 


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like