
Broccoli knolselder schijfjes
Een verrassend lekker aperitiefhapje of bijgerecht. En helemaal niet zo veel werk als je wel denkt: de oven doet het werk voor jou. Een leuke manier om knolselder te serveren!
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 1 knolselder
- 200 gr geraspte gruyère
- peper & zout
Instructies
- Warm de oven voor op 180°C.
- Snijd de schil van de knolselder.
- Snijd nu horizontaal dikke plakken van ongeveer 1cm dik uit de knolselder. Let op dat je niet in je vingers snijdt. 🙂
- Haal er nu ringen uit met behulp van een dresseerring. Eventueel, als je handmatig niet door de knolselder geraakt, kan je voorzicht met een rubberen hamer erop kloppen.
- Leg de verschillende knolselder schijfjes nu op een met bakpapier belegde ovenplaat. Kruid met peper & zout en verdeel er wat olijfolie over. Plaats zo'n 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn.
- Intussen kan je de broccoli koken in gezouten water.
- Eens de broccoli gaar is, giet je het water af. Voeg vervolgens bij de broccoli de geraspte kaas, kruid met peper & zout en mix het geheel: ofwel met de mixer als je het extra fijn wenst of nog beter: met zo'n aardappelstamper zodat er nog grotere stukken in over blijven.
- Bekleed elk knolselder schijfje met deze broccoli mengeling en plaats nadien nog heel even in de oven. Versier, om het extra feestelijk te maken, met een basilicum blaadje.
Geen berichten