Knolselderkaassaus
Wat een verrassend lekkere saus als gezonder alternatief op de gewone kaassaus met bloem en boter. Deze kan je gebruiken in al je ovenschotels met witte kaassaus. Mijn kinderen hebben het gefoefel niet gemerkt en hebben meteen weeral extra groenten binnen.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 knolselder
- 1000 ml halfvolle melk
- 100 gr gemalen Emmental
- peper & zout
- 1 tl nootmuskaat
Instructies
- Kuis de knolselder en snij in blokjes.
- Breng de melk aan de kook en kook de blokjes knolselder hierin gaar in een 10-tal minuutjes.
- Mix de knolselder met de melk tot een gladde saus en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de gemalen kaas onder de saus en roer het geheel goed door. - Extra tip: je kan deze saus zelfs met je blender nog fijner, 'zachter' & 'romiger' maken.
Notities
Een lekker en gezond alternatief voor de bechamelsaus.
Variaties kan je makkelijk met andere groenten maken: bloemkool, pastinaak,...
Geen berichten