Kabeljauwhaasje met mozzarella
Dit kabeljauwhaasje met een mozzarella dakje is in enkele minuten gemaakt. Nog een 20-tal minuten de oven in en "aan taaaafel". Heerlijk!!
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 500 gr kabeljauwhaasje
- 2 courgette
- 3 rode paprika
- 250 gr mozzarella
- peper & zout
Instructies
- Warm de oven voor op 180°.
- Snij de courgette in dunne schijfjes. Dit gaat heel gemakkelijk en snel met een groot mes. Snij ook de paprika in fijne ringen. En snij de mozzarella in dunne plakjes.
- Vet de bodem van de ovenschotel in met een weinig olijfolie en leg de schijfjes courgette en de ringen paprika op de bodem van de schotel. Bestrooi met wat peper en zout.
- Leg hierop de in stukken gesneden kabeljauwhaasjes (voor elke persoon 1 groot stuk). Bestrooi de vis met wat peper en zout en een weinig olijfolie.
- Bedek de vis met de plakjes mozzarella.
- Plaats gedurende 20 minuten in de oven op 180°.
Notities
Onze krieltjes passen heel goed bij deze ovenschotel.
Een variant hierop is dat je de vis onderaan in je ovenschotel legt, hier wat kaas over (mozzarella of welke kaas je nog in huis hebt, tot zelf een schelletje raclette kaas, waarom niet?) en de schijfjes groenten (courgette, paprika, tomaat,... allemaal fijn snijden met een mandoline?) er boven op. Lekker kruiden (peper, zout,.. zelfs een beetje currypoeder) en een beetje olijfolie erover. Heerlijk! 🙂
Geen berichten