Bloemkool geroosterd - verrassend lekker
We kennen allemaal de klassieker 'met de witte saus', deze variant is eigenlijk nog veel lekkerder en zelfs makkelijker & sneller klaar te maken. Verrassend lekker!
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 teentje look
- 2 el olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Haal de groene bladeren van de bloemkool en verwijder de harde steel aan de onderkant. Snij de bloemkool in 4 stukken en daarna in schijven van ongeveer 1cm dik. Sommige stukken zullen uit elkaar vallen en anderen niet, dat is de bedoeling. 😉
- Leg de schijven bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Voeg er de geplette look aan toe. Als je kinderen niet van deze smaak houden, hoef je dit natuurlijk niet toe te voegen. Ik heb er ook nog takjes verse rozemarijn aan toegevoegd.
- Kruid af met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
- Rooster zo'n 20-30 minuten in de oven tot de bloemkool zacht, goudbruin en aan de zijkanten licht gekarameliseerd is. Roer eventueel af en toe om.
- Je kan dit verder serveren voor papa & mama met wat licht geroosterde amandelen, wat feta of parmezaan of eventueel wat chili als bijgerechtje bij vis. Smakelijk!
Notities
Plan je een BBQ? Ook ideaal als bijgerecht, kan je makkelijk klaarmaken in een schoteltje op de BBQ.. Smakelijk!
Geen berichten