Aardappelen/ Eieren/ Gevogelte/ Groenten/ Kaas/ Peulvruchten

Zoete aardappel Jacket potatoe met restjesvulling

  • Zoete aardappel gevuld jacket potatoe

Zoete aardappel Jacket potatoe met restjesvulling
Heb je ook midden in de week allemaal potjes met restjes in de ijskast? Net niet genoeg voor het ganse gezin maar net een portie? Met gevulde zoete aardappelen of Jacket potatoes, heb je een gevarieerd restjesmenu op tafel voor iedereen. Vul de aardappelen met kikkererwten, tomatensaus en kaas of gebruik de restjes broccoli, kip en cheddar. Heb je nog wat spinazie en eitjes over? Maak een roereitje en voeg de spinazie toe. Alles kan!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 65 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 65 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 175°C. Was de aardappelen en prik met een vork helemaal rond gaatjes in de aardappel.
  2. Smeer de aardappel in met olijfolie en kruid met wat zout en peper. Plaats de aardappelen op een bakpapier in een ovenschaal en gaar de aardappelen in 45 tot 60 minuten afhankelijk van de dikte van de aardappel. De aardappelen zijn gaar als je er makkelijk kan door prikken.
    Zoete aardappel gevuld jacket potatoe
  3. Haal de aardappelen uit de oven en laat ze 5 minuten rusten. Halveer ze maar snijd ze niet helemaal door. Vul de zoete aardappel met je restjes. Smakelijk!
    Zoete aardappel gevuld jacket potatoe
  4. Voor de roerei variant: Gebruik 2 eitjes per persoon. Kluts ze bij elkaar en bak ze al roerend een 2tal minuutjes in een pan met wat olijfolie. Voeg per persoon 2 handen spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. Vul de aardappelen en bestrooi ze met wat parmezaan of andere kaas.
    Zoete aardappel gevuld jacket potatoe
Notities

Zoete aardappel is, in tegenstelling tot de gewone aardappel, een groente en dus geen familie van onze gewone aardappel. De zoete aardappel bevat o.a. inuline, wat langzamer zijn suikers vrijgeeft dan zetmeel (dat in een gewone aardappel zit). Zoete aardappel bevat, naast veel vitaminen (bétacaroteen) & mineralen, ook (natuurlijke) suiker wat de zoete smaak doet vermoeden. Gewone aardappelen vermijden en elke dag in de plaats veel zoete aardappelen eten is dan ook niet zo aan te raden. Alles, zoals altijd, met mate & gevarieerd.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like